Nelonen

Elokuva: Operaatio Valkyrie Arvosana 3/5

(Valkyrie/USA-Saksa 2008). Tom Cuise on ohjaaja Bryan Singerin (X-Men-elokuvat) tositapahtumiin perustuvan trillerin pääosassa eversti Claus von Stauffenberg, joka palaa Tunisian rintamalta takaisin kotiin vuonna 1943 ja pääsee haavoittuneena sotasankarina Adolf Hitlerin lähipiiriin. Samalla hän lyöttäytyy yhteen Hitleriä vastaan kääntyneiden kollegoidensa kanssa ja punoo kaikkien aikojen salajuonen, jonka tavoitteena on maailmanvaltaa tavoittelevan kylmäverisen tyrannin salamurhaaminen kesällä 1944. Elokuvan toinen käsikirjoittaja Christopher McQuarrie palkittiin Oscarilla ohjaaja Bryan Singerin läpimurtoelokuvasta Epäillyt (1995). Pääosissa: Tom Cruise, Kenneth Branagh, Bill Nighy, Tom Wilkinson, Carice van Houten, Terence Stamp. Ohjaus: Bryan Singer. (115')

Arvostelut

Arvosana rating-stars-4/5

Operaatio Valkyrie on yksi vuoden 2008 kovimmista yllättäjistä ja erinomaisen hieno sotatrilleri yhdestä historian kiistellyimmästä operaatiosta.

Arvosana rating-stars-4/5

Hyvin kerrottu hyvä tarina.

Arvosana rating-stars-4/5

Operaatio Valkyrie on positiivinen yllätys viime aikojen leffatarjonnassa.

Arvosana rating-stars-3-5/5

Jos pienille virheille, englannin kielelle ja Tom Cruiselle annetaan anteeksi, voi katsoja nauttia varsin mehevästä ja jännittävästä historian kertauksesta.